9 Ocak 2013 Çarşamba

Cin usulu, Portakalli Tavuk

Cin usulu, Portakalli Tavuk #1:17 yil once San Francisco'da tanistigim Cin mutfaginda tatdigim ve Cin mutfagina duskunlugumun baslangici olan bu yemek, biraz Amerikalilasmis olsada, baslangic icin ve evde kolayca yapilabilecek cok iyi bir secimdi.


Malzemeler; 4 kisilik
  • 1 bardak sivi yag
  • 1 yumurta beyazi
  • 2 tepeleme tatli kasigi misir unu
  • 2 tatli kasigi soya sosu
  • 3 tavuk gogsu, kusbasi dogranmis
  • 2 dis sarimsak, ince ince dogranmis
  • 1 kirmizi dolmalik biber, piyazlik dogranmis
  • 1 sogan, piyazlik dogranmis
  • 1/2 brokoli, ciceklere ayrilmis
  • 1 portakalin dilimleri
  • 1/2 portakalin suyu
  • Sos icin;
  • 5 yemek kasigi su
  • 5 yemek kasigi seker
  • 5 yemek kasigi ketcap
  • 5 yemek kasigi sirke
    Hazirlanisi;
  • sos malzemelerinizi karistirip beklemeye alin,
  • wok yada yayvan tavanizi isitip, sivi yagi dokup, yagi isitin,
  • yumurta beyazini kopurene kadar cirpin, misir unu ve soya sosunu ekleyin, cirpmadan nazikce karistirin, tavuk dilimlerini ekleyip tekrar karistirin,
  • kizgin yaga, tavuk parcalarinin birbirine yapismamasi icin 1-2 kerede ayri ayri kizartin. Tavuklari 2-3 dk'a renkleri beyaza donene kadar kizartin, tavuklari tavadan alip, kagit havlunun ustunde dinlendirin,
  • yagin 3/4 unu alin, kalan yagda, sarmisak, sogan ve brokoliyi kizartin, 1-2dk.
  • tavuklari da ekleyip, 1-2 dk daha beraber kizartin,
  • portakal dilimlerini ve portakal suyunu ekleyip, karistirin,
  • daha once hazirladiginiz sos karisimida ekleyip, 1-2 dakika tum yemegin isinmasini bekleyin,
    eger cok sulu ise, 1 tatli kasigi misir nisastasini, 2 tatli kasigi su ile cozdurup, yavas yavas yemege ekleyerek, kristirmaya devam edin, yemegin suyu, sos kivamini almali,
    sade pilav ile servis yapin...
bir diger Portakalli Tavuk tarifi de burda

9 yorum:

  1. Off Ellere kollara sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. enfes görünüyor...
    canım ellerine sağlık......

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor bayağı besleyici
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. hmmm,değişik,beğendim,not aldım,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyo
    vede değişikk ;) denicem..
    tşkler ;)

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Çin mutfağını severim ama Çin dışındakileri:))
    Çin`e gidenlerin söylediği Avrupa`daki Çin yemekleriyle alakası olmadığı yönünde.
    Neyse bu yemeği ben de yapıyorum evde, tatlı ekşi:))

    YanıtlaSil
  8. canim ellerine saglik
    gerçekten çok guzel gorunuyorlar
    bende seni seve seve bloguma beklerim

    ordan bana bi kaç dilim yoliyabilirsin yani hihihihi hiç hayir demem :)

    bisous bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. benzer bır tarıfte bende var bayılırım bu yemeklere nasılda sahaneeee

    YanıtlaSil