25 Haziran 2012 Pazartesi

Feslegenli Mantar sote...

Eger biraz mutfak beceriniz varsa, sevenler tarafindan etiketlendirildiginiz bir kac da tarif vardir.
Uh Nalan'in kisiri, ah Nalan'in zencefil tarcinli Havuclu keki, ay Nalaní'in naneli cayi, uy Nalan'in karamellestirilmis soganli Sosisli Sandviç  gibi... Ya da favoriler arasina girmis bu Mantar Sote gibi...



Meze ya da ana yemegin yaninda  harika giderken, kizarmis ekmegin üstune koyup  ögle yemeginde  Sandviç  olarak da sikca tükettigimiz bir tarif.

  • Malzemeler;
  • sivi yag,
  • 250gr mantar, iri iri dilimlenmis
  • 1 sogan, ince dogranmis
  • 2 dis sarimsak, dövülmüs
  • 1 avuc taze feslegen (ya da 1-2 cay kasigi kuru)
  • tuz, iri tuz tercihim
  • Hazirlanisi;
  • Ince dogranmis sogani yagda sote edin, 2-3 dakika
  • Mantar dilimlerini ekleyip 2-3 dakikada beraber sote edin,
  • Dövülmüs sarimsagi ekleyin, 1-2 dk sote etmeye devam edin.
  • Yemegin altini kapatin (mantar suyunu salmadan tüm islem bitmis olmali, mantar diri kalirsa daha lezzetli oluyor) 
  • Tuz ve ince dogranmis feslegen yapraklarini karistirip servis yapin.
  • afiyet olsun...

22 yorum:

  1. çok güzel görübüyor ben zaten mantara bayılırım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık fesleğeni bulsam pesto yapacğımda bizim pazara daha gelmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uf ev yapimi pesto! Bayilirim! Turkiye'de pazarlarda bag bag bulunuyor feslegen artik di mi? Pazar kültürümü kaybedeli yillar oldu da!

      Sil
  3. Ellerine sağlık Nalan. Çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. merhaba, iadeyi ziyarete geldim...
    masura kutusunu sormuşsunuz hema'da yok dikiş malzemeleri satan yerlerde oluyor. rotterdamda iseniz meent deki matsonda var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin! öyle birseyin buralarda varligini bilmek bile tip! gezinirken gözüm daha acik olacak. Rotterdam'a cok uzaktayim.
      tavsiyen icin cok tesekkurler!

      Sil
  5. Fesleğen tadını her şeye yakıştırırım.
    Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler!
      Pazara cikip bol bol feslegen, bag bag yesillik alacagim günleri iple cekiyorum!!!

      Sil
  6. canımmm nefis görünüyor...
    Blogger Anneler blogundaki son postu okurmusun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol Ülkü! Okudum ve harekete gectim bile.

      Sil
  7. fesleğen fikri harika:) eline sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Yummy! bende aynı tarifi salçalı yapıyorum...Maksat gaziantepli eşi mantara alıştırmak :D ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ha ha ha iyi fikir!
      O zaman mantari bir de isot ve pul biberli dene:)

      Sil
  9. harika görünüyor,ilk fırsatta denemeli mantarı severiz biz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler! Deneyin begeneceginizden eminim.

      Sil
  10. Çok severim fesleğeni,hemen hemen her yemeğe atıyorum şu aralar ama mantarla hiç denememiştim,ilk fırsatta mutlaka denemeliyim..
    Paylaşım için teşekkürler,
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin begeneceginizden eminim.
      Aslinda bir de söyle bir ek yapmam lazimdi. Mantari bu son noktaya getirdikden sonra 1 olcu pirinc, 2 olcu bulyon eklenince de harika mantarli bir pilav oluyor!!!

      Sil
  11. resimlere bakılırsa enfes olmuş ellerine sağlık , mantarsever olarak hemen deneyeceğim, seni takibe aldım , hiçbir tarifini kaçırmak istemem
    bebekvesaire.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..denicem en kısa zamnada ..
    bende beklerim sizi..
    http://sevilindenizi.blogspot.com/

    YanıtlaSil