Uh Nalan'in kisiri, ah Nalan'in zencefil tarcinli Havuclu keki, ay Nalaní'in naneli cayi, uy Nalan'in karamellestirilmis soganli Sosisli Sandviç gibi... Ya da favoriler arasina girmis bu Mantar Sote gibi...
Meze ya da ana yemegin yaninda harika giderken, kizarmis ekmegin üstune koyup ögle yemeginde Sandviç olarak da sikca tükettigimiz bir tarif.
- Malzemeler;
- sivi yag,
- 250gr mantar, iri iri dilimlenmis
- 1 sogan, ince dogranmis
- 2 dis sarimsak, dövülmüs
- 1 avuc taze feslegen (ya da 1-2 cay kasigi kuru)
- tuz, iri tuz tercihim
- Hazirlanisi;
- Ince dogranmis sogani yagda sote edin, 2-3 dakika
- Mantar dilimlerini ekleyip 2-3 dakikada beraber sote edin,
- Dövülmüs sarimsagi ekleyin, 1-2 dk sote etmeye devam edin.
- Yemegin altini kapatin (mantar suyunu salmadan tüm islem bitmis olmali, mantar diri kalirsa daha lezzetli oluyor)
- Tuz ve ince dogranmis feslegen yapraklarini karistirip servis yapin.
- afiyet olsun...
çok güzel görübüyor ben zaten mantara bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSilCok sagol Derya, tesekkurler!
YanıtlaSilellerine sağlık fesleğeni bulsam pesto yapacğımda bizim pazara daha gelmedi
YanıtlaSilUf ev yapimi pesto! Bayilirim! Turkiye'de pazarlarda bag bag bulunuyor feslegen artik di mi? Pazar kültürümü kaybedeli yillar oldu da!
SilEllerine sağlık Nalan. Çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilCok sagol Emre!
Silmerhaba, iadeyi ziyarete geldim...
YanıtlaSilmasura kutusunu sormuşsunuz hema'da yok dikiş malzemeleri satan yerlerde oluyor. rotterdamda iseniz meent deki matsonda var
Hosgeldin! öyle birseyin buralarda varligini bilmek bile tip! gezinirken gözüm daha acik olacak. Rotterdam'a cok uzaktayim.
Siltavsiyen icin cok tesekkurler!
Fesleğen tadını her şeye yakıştırırım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık:)
Tesekkurler!
SilPazara cikip bol bol feslegen, bag bag yesillik alacagim günleri iple cekiyorum!!!
canımmm nefis görünüyor...
YanıtlaSilBlogger Anneler blogundaki son postu okurmusun :)
Sagol Ülkü! Okudum ve harekete gectim bile.
Silfesleğen fikri harika:) eline sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Tesekkurler!
SilYummy! bende aynı tarifi salçalı yapıyorum...Maksat gaziantepli eşi mantara alıştırmak :D ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilha ha ha iyi fikir!
SilO zaman mantari bir de isot ve pul biberli dene:)
harika görünüyor,ilk fırsatta denemeli mantarı severiz biz...
YanıtlaSilTesekkurler! Deneyin begeneceginizden eminim.
SilÇok severim fesleğeni,hemen hemen her yemeğe atıyorum şu aralar ama mantarla hiç denememiştim,ilk fırsatta mutlaka denemeliyim..
YanıtlaSilPaylaşım için teşekkürler,
Sevgiler..
Deneyin begeneceginizden eminim.
SilAslinda bir de söyle bir ek yapmam lazimdi. Mantari bu son noktaya getirdikden sonra 1 olcu pirinc, 2 olcu bulyon eklenince de harika mantarli bir pilav oluyor!!!
resimlere bakılırsa enfes olmuş ellerine sağlık , mantarsever olarak hemen deneyeceğim, seni takibe aldım , hiçbir tarifini kaçırmak istemem
YanıtlaSilbebekvesaire.blogspot.com
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..denicem en kısa zamnada ..
YanıtlaSilbende beklerim sizi..
http://sevilindenizi.blogspot.com/