Firinda Brokoli (broccoli casserole)
- Malzemeler:
- 1 buyuk brokoli
- 700gr patates, haslanmis
- tereyag
- 100ml süt
- nutmeg (nootmuskaat / kucuk hindistan cevizi)
- 500 gr kiyma
- 1 sogan
- 1 dis sarimsak, dövülmüs
- 100 gr kasar rendesi
- Basemal sos icin;
- 2 corba kasigi un
- 500 ml soguk süt
- 35gr (1 corba kasigi) tereyag
- 1/2 tatli kasigi toz kisnis (koriender)
- 1/2 tatli kasigi hindistan cevizi
- 1/2 tatli kasigi karabiber
- tuz, karabiber, nutmeg
- Hazirlanisi:
- firini 180C de isitmaya baslayin,
- brokoliyi temizleyip kücük cieklere ayirin, cok az su ile 8 dk haslayin,
- haslanmis patatesleri tereyagi ile pure haline getirin, sütü ekleyip karistirin. Tuz, karabiber ve nutmuskat ile tatlandirin.
- sogan ve sarimsagi bir tavada 1dk kavurup kiymayi ekleyin, kavurmaya devam edin,
- basemel sosu icin, teragini eritin, buna 2 corba kasigi unu ekleyip kavurun, köpürence atesten alin,
- soguk sütü ekleyip karistirin, tekar ocagin üstüne koyun, koyulasincaya kadar karistirarak pisirin,
- sos koyulasinca atesten alin,
- tuz, kisnis, nutmeg, hindistan cevizi ve karabiberi ekleyip 2dk daha pisirin, atesi kapatin,
- brokolileri basemal sosuna ekleyip iyice karistirin.
- firin tepsisine hazirladiginiz patates püresini yayin,
- kiymayi pürenin üstüne yayin
- basamel soslu brokoliliyi yerlestirin,
- rendelenmis kasar peynirini serpistirin,
- 180C firinda 20-30dk, kasar eriyip kizarana kadar pisirin,
- yesil salata ile servis yapin, afiyet olsun...
kırşehir
YanıtlaSilkırıkkale
manisa
tokat
urfa
Y84