29 Nisan 2010 Perşembe

Firinda Brokoli (broccoli casserole)

  
  • Malzemeler:
  • 1 buyuk brokoli
  • 700gr patates, haslanmis
  • tereyag
  • 100ml süt
  • nutmeg (nootmuskaat / kucuk hindistan cevizi)
  • 500 gr kiyma
  • 1 sogan
  • 1 dis sarimsak, dövülmüs
  • 100 gr kasar rendesi
  • Basemal sos icin;
  • 2 corba kasigi un
  • 500 ml soguk süt
  • 35gr (1 corba kasigi) tereyag
  • 1/2 tatli kasigi toz kisnis (koriender)
  • 1/2 tatli kasigi hindistan cevizi
  • 1/2 tatli kasigi karabiber
  • tuz, karabiber, nutmeg

  • Hazirlanisi:
  • firini 180C de isitmaya baslayin,
  • brokoliyi temizleyip kücük cieklere ayirin, cok az su ile 8 dk haslayin,
  • haslanmis patatesleri tereyagi ile pure haline getirin, sütü ekleyip karistirin. Tuz, karabiber ve nutmuskat ile tatlandirin.
  • sogan ve sarimsagi bir tavada 1dk kavurup kiymayi ekleyin, kavurmaya devam edin,
  • basemel sosu icin, teragini eritin, buna 2 corba kasigi unu ekleyip kavurun, köpürence atesten alin,
  • soguk sütü ekleyip karistirin, tekar ocagin üstüne koyun, koyulasincaya kadar karistirarak pisirin,
  • sos koyulasinca atesten alin,
  • tuz, kisnis, nutmeg, hindistan cevizi ve karabiberi ekleyip 2dk daha pisirin, atesi kapatin,
  • brokolileri basemal sosuna ekleyip iyice karistirin.
  • firin tepsisine hazirladiginiz patates püresini yayin,
  • kiymayi pürenin üstüne yayin
  • basamel soslu brokoliliyi yerlestirin,
  • rendelenmis kasar peynirini serpistirin,
  • 180C firinda 20-30dk, kasar eriyip kizarana kadar pisirin,
  • yesil salata ile servis yapin, afiyet olsun...

1 yorum: