28 Şubat 2010 Pazar

Scones...

...recel ve kremsanti esliginde;


Hazirlama suresi 10-15dk. / Pisme süresi 8-10dk.
Scone'lari ilik yemelisiniz. Servise yakinken pisirmeli ve uzerine sereceginiz bir örtü ile yeme anina kadar sicak tutmalisiniz.
Scone'lari bir kac gun hazirlayip sekil verdikden sonra derin dondurucusa muhafaza edip, servis edeceginiz zaman, cikarip hemen firinlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 yemek kasigi, pudra sekeri
  • 375gr, un
  • 1,5 yemek kasigi, kabarma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • 220ml süt, üzerine sürmek icin extra
  • 30gr erililmis tuzsuz yag
  • servis icin recel ve hafif civik cirpilmis krem santi
  • Sconelari yuvarlak kesmek icin, 5cm capinda bardak ya da pasta kesicisi vs.
Hazirlanisi:
  • Firini 200 derecede isitin,
  • Genis bir kapda, seker, un ve kabartma tozunu eleyin, tuzu ekleyin,
  • Bütün malzemeyi birbirlerini tutacak kivama gelene kadar elinizle karistirin (Yugurmayin!)
  • Un serpilmis tezgaha scone hamurunu döküp, yuvarlak sekil vererek toparlayin, 3cm kalinligina inene kadar ister elinizle basarak, ister oklava ile hamuru acin,
  • Yuvarlak pasta kesicisi yada bardakla, 5cm capinda sconelari kesin (bu noktada derin dondurucuya atabilirsiniz),
  • Yagladiginiz tepsiye yada firin kagidina dizin,
  • üzerlerini süt ile fircalayip, 8-10dk renkleri hafif kahvelesene kadar pisirin,
  • Ilik tutup, recel ve krem santi ile servis yapin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder