24 Ocak 2010 Pazar

Bebek yemegi ve sebze kupleri


Bu aksam 7 aylik kizimin yemegini hazirlarken uyguladigim bu tipi sizlerle paylasmak istedim. Hazirladigim sebzeli tavuk yemegi cok guzel ve de cok olunca, kalan yemegi buz kaliplarina döküp, daha sonra kullanmak icin donduruyorum. Donan küpleri buzluk posetlerinde muhafaza ediyorum. Resimde, kalibin diger yarisinda ise sebze ile pismis tavuk suyu var. Her ne kadar gunluk taze hazirlamaya calissamda, bu buzluk yontemi ile buzlugumda sikca kullandigim sebzeleri ( havuc, tatli patates, fasulye, brokoli...) hasladikdan sonra, ister karistirip, ister tek tek, acil durumlar icin donduruyorum.
Eger calisan bir anne iseniz, günlük alis veris yapma firsatiniz yoksa bu dondurulmus sebze kupleri elinizin altinda olacaktir. Sabah kuplerinizi buzlukdan buzdolabina gecirin, aksam yemegi icin sadece isitmaniz yeterli.
Ben butun gun disarda olacak ve aksam yemegini hazirlama firsatim olamyacak ise, küplerimi kapali bir kaba koyup yanimda götürüyorum, aksam ihtiyacim olunca isitip servis yapiyorum. Boylece nerde olursam olayim, bebegim taze, ev/anne yapimi yemeginden mahrum kalmiyor...

3 yorum:

  1. çok güzel bir yöntem bende kızım için deneyeyim her lazzım olduğunda el altında olamıyor bazen fikir için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Yorum icin tesekkurler. Umarim yardimci olur. Buz kalibinda dondurduktan sonra küpleri, agzi kapali buzluk posetlerinde saklamayi unutmayin! Yazima eklemeyi unutmusum...sevgiler

    YanıtlaSil