Bir supermarketin cıkardigi aylık dergide gordugum bu tarif adından dolayı beni cezbedince hemen denemeye karar verdim. Tekrar yapılacaklar listesine giriverdi bile...
Malzemeler:4 kisilik
4 yemek kasigi zeytinyagı
2 dilim bayat ekmek, küp küp dogranmis
5 dis sarımsak, dövülmüs
1 cay kasıgı toz kırmızı biber
tuz, karabiber
600ml tavuk suyu
200ml krema
4 yumurta
50gr siyah zeytin, ince ince dogranmıs
1 avuc maydonoz, ince kıyılmıs
4 tane fırına dayanıklı corba kasesi
Hazırlanısı:
fırını 200 derecede ısıtın
orta ateste bir tencerede, zeytinyagini ısıtıp, ekmek dilimlerini ve sarımsakları pembelesene kadar kavurun,
tavuk suyu ve kremayı ekleyip, toz kirmizi biber, tuz, karabiber ile tatlandirin, kaynadiktan sonra 10 dk kisik atesde pismeye birakin,
corbayi, firina dayanikli kaselere paylastirin, her birinin ortasina birer yumurta kirip, corbalari firina verin, ara sira yumurtalarin pisip pismedigini kontrol edin, 5dk yeterli olabilir.
corbaları firından alın, üzerlerine dogranmıs zeytin ve maydonozu serpistirerek servis yapın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder